Babfőzelék kolbásszal a karantén idejére

babfőzelék
Vágólapra másolva!
Mostanra a legtöbben feltöltötték a kamrát és a hűtőt élelmiszerekkel. A hagyma, a bab és a kolbász alap, hiszen sokáig elállnak és isteni babfőzeléket készíthetünk belőlük. A sűrű finomság laktató,  ráadásul könnyű elkészíteni is. Tökéletes választás, ha nem tudunk vagy nem akarunk kimozdulni otthonról.
Vágólapra másolva!
Babfőzelék. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Babfőzelék kolbásszal

Hozzávalók:

  • 400 g mirelit fejtett bab
  • 200 g kolbász, felkarikázva
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, egészben
  • só, bors és fűszerpaprika ízlés szerint
  • ½ evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 evőkanál tejföl

Elkészítés:
Pirítsuk meg zsíron az apróra vágott hagymát. Keverjük hozzá a sót, a borsot és a paprikát.
Öntsük bele az átöblített babot, azután öntsük fel az egészet körülbelül 1 liter vízzel.
Tegyük bele az egész fokhagymát, a cukrot, a kolbászkarikákat és főzzük 45-50 percig, amíg az alapanyagok megpuhulnak.
Pirítsuk meg az olajon a lisztet. Tegyük bele a tejfölt és egy evőkanállal a bab levéből. Keverjük simára.
Öntsük az egészet a főzelékbe, keverjük folyamatosan. Főzzük addig, amíg besűrűsödik.
Amint elkészült, már tálalhatjuk is.