A rizses egytálételek aduászok. Könnyen elkészíthetjük őket, egyszerűen, ráadásul gyorsan megvannak és még laktatók is. Ha jól vásároltunk a karantén idejére, biztosan van otthon vaj, rizs, fokhagyma, sajt és fagyasztott karfiol. Így ki sem kell mozdulnunk, ha el akarjuk készíteni.

Krémes, fokhagymás rizses egytálétel

Hozzávalók:

  • 2 kg karfiol
  • 1, 5 l víz
  • 120 ml tej
  • 280 g barna rizs
  • 1 teáskanál só
  • 2 evőkanál vaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma, összetörve
  • reszelt sajt

Elkészítés:
Főzzük meg a rizst a csomagoláson szereplő utasítások szerint.
Közben forraljuk fel a vizet egy nagy edényben. Adjuk hozzá a karfiolt és forraljuk tovább 10 percig, vagy amíg megpuhul.
Tegyük a karfiolt egy aprítógépbe és pürésítsük a tejjel.
Sima állagú krémet kell kapnunk.
Keverjük össze a főtt rizzsel és a sóval.
Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat és pirítsuk meg rajta a fokhagymát.
Adjuk hozzá a krémes rizst és jól rottyantsuk össze.
Adjunk hozzá egy marék reszelt sajtot és forgassuk át.
Ízesíthetjük még sóval és borssal, tálaljuk reszelt sajttal megszórva.