A házi füstölt kolbász egy kiváló alapanyag, hiszen sokáig eláll a kamrában. Jól jön, amikor megkívánjuk a rakott krumplit, de akkor is amikor mindössze 35 percünk van ételt varázsolni az asztalra. Ugyanis kolbászból és krumpliból nem csak rakott krumplit készíthetünk.

Kolbászos krumpli
Hozzávalók:
- 450 g kolbász, felkarikázva
- 1 közepes hagyma, apróra vágva
- 2 répa, nagy lyukú reszelőn reszelve
- 1 zöld paprika, apróra vágva
- 1 kg burgonya, megfőzve és felkockázva
- egy csipet só
- egy csipet bors
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben pirítsuk meg a kolbászt.
Adjuk hozzá a hagymát, a répát és a paprikát, főzzük, amíg megpuhul.
Adjuk hozzá a krumplit, sózzuk és borsozzuk.
Vegyük takarékra a lángot, keverjük és pirítsuk, amíg a burgonya megbarnul. Ez körülbelül 20 perc.
Savanyúsággal tálalva fogyaszthatjuk.