A savanyúságok leve aranyat ér, ne öntsük ki

savanyú, savanyúság,
Vágólapra másolva!
Mit teszünk, ha elfogy a savanyú az üvegből? Fogjuk a levét, kiöntjük, majd elmossuk az üveget. Ennyi. Pedig a savanyúságok leve aranyat ér! Mi pedig ettől szabadulunk meg hétről hétre. Mutatunk 7 tippet, amely segíthet meglátni, hogyan használjuk fel a savanyúságok levét.
Vágólapra másolva!

1. A savanyúságok leve tökéletes pácalap. Gazdag aromát és finom ízt kölcsönöz a húsnak. Bátran használjuk a csirkéhez, a marhához és a sertéshúshoz is.

2. A savanyú levétől még a krumplisaláta is finomabb. Próbálta már?

3. Gondolta volna, hogy a savanyúlé kiváló koktélalapanyag is lehet? Pedig bizony így van! Jól illik a martinihez és gazdagabbá teszi a Bloddy Mary-t.

Forrás: Shutterstock

4. A bolti salátaöntet helyett is használhatjuk. Ízesebb lesz tőle a salátánk, jól kombinálható egy joghurtos öntettel is.

5. Igyuk meg! Számos egészségügyi előnye van: többek között enyhítheti az izomgörcsöket,

megnyugtatja az izmokat, antioxidánsokat tartalmaz, erősítheti az immunrendszert.

6. A krémes ételeknél is szóba jöhet, mint a burgonyapüré vagy a szószok. Élénkíti az ételt, gazdag ízvilágot kölcsönöz neki.

7. Újra felhasználhatjuk savanyúkészítéshez. Tehetünk bele fokhagymát, sárgarépát vagy akár hagymát is.