Egészben sült burgonya tízféleképpen a változatos vacsorához

egészben sült burgonya
Vágólapra másolva!
Az egészben sült burgonya a legjobb és legegyszerűbb ételek egyike. Gyakorlatilag nulla erőfeszítést igényel, ha elég kreatívak vagyunk és tudjuk, hogyan készítsük. A legegyszerűbb, ha megsózzuk, megborsozzuk, kap egy kis vajat a tetejére és úgy sütjük meg. Ám ennél azért gazdagabb a fantáziánk. Itt van tíz nagyszerű módja annak, hogyan lesz az egyszerű sült burgonyából isteni vacsora.
Vágólapra másolva!

Készíthetjük hagyományos krumpliból és édesburgonyából is. Az alap elkészítési mód mindig ugyanaz csak a feltétek változnak.

Először megfőzzük vagy előpirítjuk az alapanyagokat

(például a bacon vagy a csirkehús esetén), majd bevágjuk hosszában az előfőzött burgonyát, így jöhetnek rá a feltétek. Ezután összepirítjuk a sütőbe téve néhány perc alatt.

Nézzük a feltéteket!

1. Sajt + tejföl + metélőhagyma + fekete bors

Főzzük elő a burgonyát, vágjuk be hosszában. Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Kenjük meg tejföllel, szórjuk meg borssal és hagymával majd a sajttal és süssük meg.

2. Csirke + pesztó + mozzarella

Az első lépés ugyanaz: főzzük elő a burgonyát, vágjuk be hosszában. Kenjük meg pesztóval, szórjuk meg sült csirkedarabokkal és mozzarellával. Süssük meg és már tálalhatjuk is.

Egészben sült burgonya. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

3. Paradicsomszósz + apróra vágott mozzarella + olajbogyó

Az olíva csak egy javaslat, lecserélhetjük paprikára, csípős szalámira, de akár kolbászra is. Készítsük el és süssük meg a fent említett módon: kenjük meg a szósszal, erre jöhet a feltét. Egy kis olaszos életérzés vacsorára.

4. Krémsajt + jalapeno + sült bacon + cheddar sajt

Készítsük elő a burgonyát a fentebb leírt módon, aztán kenjük meg krémsajttal. Szórjuk meg a felkarikázott jalapenóval, az apróra vágott, sült baconnel és a sajttal. Ízlés szerint fűszerezhetjük is.

5. Sült darált hús + kukorica + fekete bab + sajt

Akár hússal, akár hús nélkül készítjük, imádnivaló lesz a végeredmény. Ha imádjuk a pikáns ételeket, bátran adjunk hozzá egy kis csilipaprikát is.

6. Joghurt + pesztó + friss fűszernövények

Használhatunk bazsalikomot, kakukkfüvet és egy kis fokhagymát a recepthez.

7. Sajt + articsóka előfőzve + spenót

A spenót és az articsóka rajongói imádni fogják ezt a fogást. Ám a zöldségekre olvadt parmezán sajt teszi olyan finommá. Ha nincs kéznél friss spenót, fagyasztottat is használhatunk, a lényeg, hogy aprítsuk fel.

8. Vaj + kecskesajt + dió

Ha rágondolunk a morzsolt kecskesajt és a dió párosára, azonnal összeszalad a nyál a szánkban. Ha nincs kéznél dió, használhatunk mogyorót, mandulát és pekándiót is.

9. Sajt + sült csirke + brokkoli

A brokkolit előzetesen érdemes egy kicsit megpirítani vagy megpárolni, hogy a sütőben már csak az ízeknek kelljen összesülni. Szórjuk meg vele a krumplit, erre jöhet a csirke, végül pedig a sajt. Süssük meg és tálaljuk melegen.

10. Pirított bacon + paradicsom + zöld leveles zöldségek apróra vágva

Bármilyen zöld leveles zöldség szóba jöhet, mint a saláta vagy a káposzta. Szórjuk meg az alapanyagokkal a krumplit a szokott módon és süssük néhány percig, amíg összepirul.