Ebből a receptből puha kenyér készíthető mindössze egy óra alatt, élesztő nélkül. Használjuk bátran akár hetente többször is, ha nem akarunk kimozdulni otthonról. Nagyon egyszerű a készítése, kezdő szakácsok is bátran megpróbálkozhatnak vele.

Bögrés kenyér
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 2 teáskanál sütőpor
- egy csipet só
- 1 és ¼ bögre meleg víz
- 1 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
Dolgozzuk el benne a vizet és az olajat.
Ha szükséges, adjunk még hozzá vizet vagy lisztet.
Amint összedagasztottuk a tésztát, formázzunk belőle köralakot.
Egy nagy késsel rajzoljunk X-et a közepére és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük 35-40 percig.