Így lehet rizsből és burgonyából csodatortát készíteni otthon

2020.03.30. 08:18

Az életünk fenekestül felfordult, a jól bevált szokásinkat át kellett formálni, újra kellett gondolni. Így van ez a sütéssel és a főzéssel is: gyakran ütközünk nehézségekbe, ha otthon elfogyott egy alapanyag, vagy éppen a boltban szembesülünk az üres polcok látványával. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem süthetünk valami finomat a gyerekeknek, a családnak vagy magunknak.

Szülinapos van a családban? Netán valami desszertre vágyunk? Ám nem kaptunk se tojást, se lisztet a boltban? Semmi gond! Ehhez a csokoládétortához ugyanis nem kell!

Amire viszont szükségünk lesz, az rizs és krumpli a kamrából.

Próbáljuk ki már ma a következő, gluténmentes tortareceptet!

A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Csokoládétorta liszt és tojás nélkül

Hozzávalók:

  • 300 g burgonya, megpucolva, megfőzve és összetörve
  • 200 g száraz rizs
  • 250 ml tej vagy növényi ital
  • 2 evőkanál citromlé
  • 60 g kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál instant kávé
  • ½ teáskanál narancsaroma vagy -kivonat
  • 1 csipet só
  • 170 g margarin vagy vaj
  • 350 g cukor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:
Öntsük a rizst egy aprítógépbe és őröljük meg.
Keverjük hozzá a citromlevet a tejhez.
Keverjük össze a margarint a cukorral, majd dolgozzuk el a burgonyapürében.
Egyesével dolgozzuk el benne a többi hozzávalót is.
Béleljünk ki sütőpapírral egy tortaformát, öntsük bele a tésztát és süssük 160 fokra előmelegített sütőben 1 órán át.
Tálaljuk olvasztott csokoládéval meglocsolva, sodóval, esetleg pisztáciával vagy csokireszelékkel megszórva.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: