Tarolt a múlt héten a bögrés zsemle receptje 25 perc alatt

zsemle zsömle recept
Vágólapra másolva!
A múlt hét újfent eseménydús volt a számunkra. Imádtuk a bögrés zsemle receptjét, amely elkészítéséhez mindössze 25 perc szükséges. Felfedtük továbbá a kovászos kenyér receptjét, ha nem kapunk a boltban élesztőt, illetve Gordon Ramsay megmutatta a helyes kézmosás menetét. Lepénykenyeret is készítettünk tejtermékek nélkül, aztán pedig palacsintát két hozzávalóból. Gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

A járvány miatt elhalasztják a Bocuse d'Or kontinentális selejtezőit is

Az ázsiai és óceániai térség selejtezőjét a tervek szerint július 1-én és 2-án rendezik meg a kínai Kantonban. A következő cukrász világbajnokságot 2021. január 24-25-én, míg a Bocuse d'Or világdöntőjét 2021. január 26-27-én tartják meg Lyonban - közölték a szervezők.

10 immunerősítő alapanyag megfázás idejére

Az immunrendszerünk egy csoda: megvéd minket a fertőzésektől, baktériumoktól, vírusoktól. Amikor ez a kényes rendszer meggyengül, például a helytelen táplálkozás, a méreganyagok, vagy egy erősebb vírus miatt, akkor kiszolgáltatottá válhatunk. Szerencsére gondoskodhatunk a szervezetünkről természetes módon, megelőzés céljából.

Forrás: Origo

Építsük be az étrendünkbe a következő gyógynövényeket a hideg, vírusos időszakban. A helyes és tudatos táplálkozással sokat tehetünk önmagunkért. Ha azonban elért a baj, inkább forduljunk orvoshoz.

Bögrés zsemle 25 perc alatt reggelire, ha elfogyott otthon a kenyér

Most van igazán szükségünk az egyszerű, gyorsan elkészíthető és mindössze néhány alap hozzávalót igénylő receptekre. Szülőként otthon a gyerekekkel, home office-ban ráadásul nem könnyű. Ez a recept némiképp leveszi a reggelikészítés terhét a vállunkról, hiszen 25 perc alatt kész van.

Hazahozzuk a kávézót: habkávé az új trend

Mivel nem mozdulhatunk ki otthonról, nem térhetünk be kedvenc kávézónkba sem. Persze nem ez a világ legnagyobb problémája, de néha azért hiányzik a kedvenc kávénk isteni íze. Ezzel az újdonsággal azonban elhozhatjuk a kávézó hangulatát az otthonunkba is.

Forrás: Shutterstock

A felvert kávé, habkávé vagy dalgona kávé az egyik legújabb trend, amellyel már biztosan ön is találkozott a közösségi médiában. Mindössze instant kávéra, cukorra és forró vízre van szükség hozzá.

3 gyümölcslé, amely fokozza az állóképességet

Ideje, hogy a szénsavas üdítőket és a bolti gyümölcsleveket lecseréljük vízre és otthon készített gyümölcslevekre. Szerencsére rengeteg egészséges, tápanyagban gazdag és immunrendszert támogató italt készíthetünk egy kis fantáziával.

Mit főznek a hírességek karantén idején?

Nemcsak mi, de a világ leghíresebb celebjei is jobban teszik, ha otthon maradnak, amíg tombol a vírus. A karantén ideje alatt persze enni is kell. Úgy tűnik, a legtöbben jól veszik az akadályt és szívesen állnak be a sütő mögé. Nézzük meg, mit esznek a celebek karantén idején.

Forrás: Business Insider

Ed Helms, a Másnaposok sztárja, egy óriási tál csilit készít a családjának. Ezt az Instagramon osztotta meg a követőivel. Dan Levy is így tett, a fogást karanténcsilinek nevezte el. A híres Martha Stewartról tudjuk, hogy isteni ételeket varázsol az asztalra. Most azonban tippeket és recepteket tesz közzé az Instagramján, így téve elviselhetővé a bezártságot.

Kolbászos krumpli: ebéd 35 perc alatt

A házi füstölt kolbász egy kiváló alapanyag, hiszen sokáig eláll a kamrában. Jól jön, amikor megkívánjuk a rakott krumplit, de akkor is amikor mindössze 35 percünk van ételt varázsolni az asztalra. Ugyanis kolbászból és krumpliból nem csak rakott krumplit készíthetünk.

Elfogyott az élesztő? Így süssön kovászos kenyeret

Kovászos kenyeret készíteni nagymamáink még nagyon jól tudtak, mostanra azonban ez a tudás egyre inkább kikopott a családok hétköznapjaiból. Pedig nincs is jobb a házi készítésű kovászos kenyérnél, amely frissen, ropogósan kerül elő a sütőből. Na, de vajon hogyan készül?

Forrás: Shutterstock

Mágikus torta karantén idejére tej, vaj, tojás nélkül

Nehéz időkben kreatív megoldásokra van szükség. Mit tegyünk, ha kifogytunk a vajból, a tojásból, a tejből, de a gyerekek valami finomságért könyörögnek? Vagy netán van még belőle a készleten, de szeretnénk minél okosabban és takarékosabban felhasználni. A lényeg: itt egy torta, amihez se tejre, se vajra, se tojásra nincs szükség, mégis isteni.

Vajas-parmezános csirkemell, ha unja a rántott húst

Étkezzünk változatosan! Rántott hús és krumplipüré helyett ezúttal legyen parmezános csirke és bulgur az ebéd. Jó hír, hogy ez a fogás is egyszerű és gyorsan elkészíthető. Ráadásul mindössze öt alapanyagra van szükségünk hozzá. És még a gyerekek is segíthetnek két házifeladat között.

Kíváncsi a lepénykenyér receptjére tejtermékek nélkül? Akkor lapozzon tovább!