10 ok, amiért több ananászt kellene ennünk

ananász
Vágólapra másolva!
Az ananász az egyik legkedveltebb trópusi gyümölcs világszerte. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, akár egészben, akár turmixként, akár lé formájában fogyasztjuk, élvezhetjük egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Nemcsak az emésztésre, hanem a látásra és a vérnyomás szabályozására is pozitív hatással van. És ez csak néhány ok a sok közül. Lássuk, miért érdemes rendszeresen ananászt ennünk.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre, galéria nyílik!

ananász
ananászvágás
ananász
ananász
ananász
ananász
sült ananász
Hawaii ananász
ananász
mentás ananász
ananász
ananászvágás
ananász
ananász
ananász
ananász
sült ananász
Hawaii ananász
ananász
mentás ananász
ananász
ananászvágás
ananász
ananász
ananász
ananász
sült ananász
Hawaii ananász
ananász
mentás ananász

Karamellizált ananász pisztáciával

Hozzávalók:

  • ½ csésze barna cukor
  • ½ csésze narancslé
  • 3 evőkanál méz
  • 1 ananász
  • ¼ csésze joghurt
  • 1/3 csésze durván aprított pisztácia
  • 2 evőkanál friss mentalevél

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze egy tálban a cukrot, a narancslevet és a mézet. Addig keverjük, amíg a cukor feloldódik.
Szeleteljük fel az ananászt és tegyük a cukros keverékbe 10 percre.
Amint letelt az idő, tegyük a tepsire a szeleteket.
Süssük 15 percig az egyik oldalát, majd még 10-15 percig a másikat.
Vegyük ki a sütőből, locsoljuk meg a maradék cukros keverékkel és hagyjuk kihűlni.
Tálaljuk joghurttal, pisztáciával és mentával.