A rebarbara a tavasz első hírnökei közé tartozik, a szezonja áprilisban kezdődik. Kiváló párost alkot az eperrel, főleg desszertekben különösen finom, ugyanakkor mégsem túl népszerű zöldség. A rebarbaraszár meglehetősen fanyar, ám tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Nézzük meg, miért érdemes fogyasztani, illetve mit készítsünk belőle.

Kattintson a képre a galériáért!

Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Shutterstock

Bundás rebarbara bögrésen

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre + 1 evőkanál cukor
  • ½ teáskanál só
  • 2 nagy tojás, kettészedve
  • ½ bögre 2%-os tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 bögre feldarabolt rebarbara
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, az 1 csésze cukrot és a sót.
Egy másik tálban verjük fel a tojássárgáját, a tejet és a vajat. Fokozatosan adjuk hozzá a száraz alapanyagokhoz.
Keverjük simára.
Forgassuk össze a rebarbarát a maradék cukorral, azután tegyük bele a tésztába.
Egy tálban verjük fel a tojásfehérjét, azután forgassuk bele a rebarbarás tésztába.
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben.
Vegyünk ki kanállal egy-egy rebarbaradarabot, amelyet jól bevont a tészta és süssük aranybarnára.
Tegyük papírtörlőre és tálaljuk porcukorral.