Bizonyos pigmentekben gazdag élelmiszerek és italok, mint az áfonya, a gránátalma vagy a kávé, csúnya foltokat hagyhatnak a fogak felületén. Végül a szegényes szájhigiénia és olyan élelmiszerek fogyasztása, amely negatív hatással van a fogzománcra, fogkőhöz, sárga és lyukas fogakhoz vezethet. A rendszeres fogmosással, fogselymezéssel és persze ellenőrzéssel mindez megelőzhető, ugyanakkor vannak bizonyos élelmiszerek is, amelyek segíthetnek fenntartani a szájhigiéniát, illetve fehéríteni a fogakat.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: Shutterstock

A fogak elkerülhetetlenül besárgulhatnak az idő múlásával, ugyanakkor bizonyos élelmiszerek lassíthatják ezt a folyamatot. Mindazonáltal a jó szájhigiénia és az egészséges fogak kulcsa továbbra is

a rendszeres fogorvosi vizsgálat és fogmosás, valamint a zománcot bontó élelmiszerek kerülése,

mint az édességek és az üdítők. Emellett mindenképp növeljük a kalciumbevitelt, hogy megerősítsük fogainkat.