Olcsó burgonyás étel ebédre, 35 perc alatt

Krumplinudli
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben a krumpli lett az új kedvenc alapanyagunk. Annyi mindent készíthetünk belőle gyorsan, egyszerűen és olcsón, hogy számon sem tudjuk tartani a recepteket. Ott van például a rakott krumpli, a paprikás krumpli, a krumplifőzelék és a nudli, ami lekvárral és porcukorral a legfinomabb. Legyen ezúttal ez az ebéd!
Vágólapra másolva!
Krumplinudli. A kép csak illusztráció! Forrás: Táfelspicc

Nudli 35 perc alatt

Hozzávalók:

  • 350 g főtt, tört krumpli
  • 350 g liszt
  • 2 kicsi tojás
  • 1 csipet só
  • 1-2 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • porcukor és lekvár a tálaláshoz

Elkészítés:

Tegyünk fel egy lábas sós vizet forrni. Ebben fogjuk kifőzni a nudlikat.
Főzzük meg és törjük össze a krumplit.
Keverjük össze a liszttel, a tojással és a sóval.
Ha nem áll össze a tészta, túl száraz, akkor adjunk hozzá egy kis vizet.
Gyúrjuk össze és vágjuk 4-felé.
Egyenként görgessük a tésztát lisztezett felületen, amíg hosszú kígyókat kapunk.
Ezeket vágjuk 1,5 centis darabokra.
Ha a víz forr, el is kezdhetjük kifőzni a nudlikat. Ez körülbelül 10 perc.
Közben az olajon elkezdhetjük megpirítani a zsemlemorzsát. Akkor jó, ha barna.
A kész nudlikat leszűrjük, megforgatjuk a zsemlemorzsában, porcukorral és lekvárral tálaljuk.