Ezzel a recepttel nem lehet félrenyúlni. Könnyű elkészíteni, ráadásul, ha túl szárazra sikerül, még így is fogyaszthatjuk pudinggal és tejszínhabbal vagy fagylalttal. Plusz pont ennek a desszertnek, hogy se tojás, se tej, se vaj nem kell bele, ráadásul negyvenöt perc alatt kész van. Mintha álmaink süteménye elevenedne meg előttünk.

Forrás: Shutterstock

Sütemény bögrésen

Hozzávalók:

  • 1 és ½ bögre liszt
  • ½ bögre cukor
  • ¼ bögre kakaópor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál fehér vagy almaecet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 bögre kávé

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Béleljünk ki egy kisebb tortaformát vagy tepsit sütőpapírral.
Keverjük össze a lisztet, a kakaót, a szódabikarbónát, a sót és a cukrot.
Öntsük bele a vaníliát, az ecetet és az olajat.
Végül adjuk hozzá a kávét is, és dolgozzuk jól össze.
Amint a keverék csomómentesen összeáll, öntsük a formába.
Süssük 35 percig.