A hétvégi piacozás az egyik kedvenc időtöltésünk volt. Imádtunk a sorok között barangolni, válogatni a friss, szezonális alapanyagokból és nézelődni. A legjobb az egészben mégis a hangulat és a piaci lángos isteni finom íze és illata volt. Nem igazi a piacozás lángos nélkül. Most azonban, hogy otthon kell maradni, elkezdenek hiányozni régi kedvenc elfoglaltságaink, mint a lángosozás a piacon. Ám hoztunk önnek egy receptet, így otthon is készíthet ínycsiklandóan finom lángost. Vegyen hozzá tejfölt, sajtot és fokhagymát, így lesz az igazi!

Lángos. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Lángos

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 1 pohár kefir
  • 50 g élesztő
  • 500 ml tej
  • 1 evőkanál só
  • 50 ml olaj, plusz a sütéshez

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a tejet, a kefirt, az olajat és az élesztőt, egy másikban pedig a sót és a lisztet.
A nedves összetevőket adjuk hozzá a szárazakhoz és gyúrjuk össze a tésztát.
Tegyük félre egy éjszakára vagy 12 órára a hűtőbe. (Ha még ma bekeverjük, akkor holnap ki tudjuk sütni.)
Amint letelt az idő, szakítsunk egy maréknyi gombócot vizes kézzel a tésztából, húzzuk szét óvatosan, azután süssük ki forró olajban.
Fogyasszuk tejföllel, sajttal és fokhagymával.