Ezek a varázslatos sütemények mindössze két összetevőből készülnek, teljesen tej- és gluténmentesek. Kívülről ropogósak, belülről lágyak, és mindössze harminc perc alatt kész vannak. Még akkor is fogunk vele boldogulni, ha soha életünkben nem készítettünk semmilyen süteményt. A hab a tortán pedig a ráfolyatott csokoládé, amelyet ízlés szerint akár el is hagyhatunk.

Banános-mandulás sütemény

Hozzávalók:

  • 2 közepes banán
  • 250 g mandulaliszt, vagy otthon finomra őrölt mandula
  • 3 evőkanál olvasztott étcsokoládé (opcionális)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Dolgozzuk össze a banánt és a mandulalisztet egy konyhai robotgéppel.
Keverjük addig, amíg jól összeáll a tészta. Ha szükséges, adjunk még hozzá mandulalisztet.
Egy kanállal adagoljuk a sütőpapírral kibélelt tepsire, formázzunk belőle köröket.
Süssük 20-25 percig, vagy amíg aranybarna lesz.
Amint kissé lehűlt, folyassunk rá csokoládét.