Új trend: palacsinta, mint gabonapehely?

gabonapehely-palacsinta
Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, a korlátozások ideje alatt a kreativitás új méreteket öltött. A legújabb trend a palacsintából készült gabonapehely, amely vajjal, juharsziruppal vagy tejjel is finom. Legalábbis azok szerint, akik már próbálták. Most mi jövünk!
Vágólapra másolva!

Az egész történet @thenaughtyfork bejegyzésével kezdődött az Instagramon. A mini palacsintákat úgy készíti, hogy habnyomóval a serpenyőbe nyomja, aztán vajon megpirítja őket. Amikor aranyszínűek, akkor egy tálba teszi,

majd különféle szirupokkal és vajjal tálalja.

Csak egy hagyományos amerikaipalacsinta-receptre van szükség. Ha egyszer elkészítettük és megkóstoltuk, utána már a saját ízlésünkre szabhatjuk. Tehetünk hozzá például almát, megszórhatjuk fahéjjal, vagy áfonyával, szederrel, más bogyós gyümölcsökkel stb.

A gabonapehely-palacsinta valójában egy reggeli szórakoztató projektnek indult, végül azonban egy új trend lett belőle.

Próbálja ki!

Gabonapehely-palacsinta Forrás: thenaughtyfork Instagram

Gabonapehely-palacsinta

Hozzávalók:

  • 135 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 130 ml tej
  • 1 nagy tojás, felverve
  • 2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Szitáljuk le a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot egy tálba.
Egy másikban keverjük össze a tejet, a tojást és az olvasztott vajat.
Öntsük az egészet a lisztes keverékbe és dolgozzuk jól össze.
Tegyük a tésztát egy habnyomó zsákba, majd melegítsünk fel egy kis olajat egy serpenyőben.
Nyomkodjunk kis érméket a serpenyőbe, és süssük meg a szokott módon.
Amint elehet készítettünk, pirítsuk meg vajon.
Az így elkészült palacsintaérméket tálalhatjuk különböző szirupokkal ízlés szerint.
A maradék tésztát pedig kisüthetjük úgy, mint a hagyományos palacsintát.