A túlérett eper általában kukára van ítélve. Túl sok ideig tároltuk a hűtőben vagy a pulton, ezért egy kicsit megfonnyadt. Még jó, de megenni már nincs gusztusunk, ezért szoktuk kidobni. Pedig kár érte! Számtalan finomság készíthető a túlérett eperből is! Kattintson a képre, galéria nyílik!
Eper mousse
Hozzávalók:
- 390 ml habtejszín
- 400 g eper
- 1-2 evőkanál porcukor
- 4 teáskanál zselatinpor
- 2 evőkanál víz
Elkészítés:
Egy pohárban keverjük össze a zselatint 1 evőkanál vízzel, tegyük a mikróba 10-15 másodpercre.
Pürésítsük az epret egy aprítógépben, adjuk hozzá a zselatint.
Keverjük el benne a porcukrot is.
Verjük habbá a tejszínt, majd adjuk hozzá az epres keverékhez. Finoman forgassuk át.
Tegyük az így készült habos krémet poharakba, majd a hűtőbe 4 órára.
Tálaljuk tejszínhabbal és eperdarabokkal.