Így készíthetünk jégkrémből kenyeret négy hozzávalóval bögrésen

kenyértorta
Vágólapra másolva!
A nyár felé közeledve elengedhetetlen néhány doboz jégkrém a fagyasztóban, hiszen amint beköszönt a forrósság, mennyei mannaként gondolunk a hűs desszertre. Ám nemcsak magában vagy gyümölcsökkel fogyaszthatjuk, hanem kenyeret is készíthetünk belőle. Kissé szokatlanul hangzik, ugyanakkor nagyon gyorsan kész van ráadásul isteni finom. Próbálja ki!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Jégkrémes kenyér

Hozzávalók:

  • 1 bögre lágy jégkrém
  • ¾ bögre liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálban fakanállal.
Olajozzunk ki egy kenyértepsit, és öntsük bele a tésztát.
Tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe 30 percre vagy tűpróbáig.
Ha ízesített fagylaltot használunk, akkor a kenyerünk finom desszertté válik.