3+1 egészséges köret, ha unja már a rizst

epersaláta
Vágólapra másolva!
Ön sem gondolja magát kreatívnak, ha a köretekről van szó? Nincs ezzel egyedül. Ha pörköltet készítünk, akkor vagy tészta van mellé, vagy rizs, ha csirke kerül az asztalra, ahhoz krumpli dukál. Ó, néha azért készítünk sült zöldségeket is a hús mellé, de általában visszatérünk a rizshez és a krumplihoz. Milyen unalmas! Itt van helyette 3+1 köret, amivel túlléphetünk a megszokásokon, és új ízeket csempészhetünk a hétköznapokba.
Vágólapra másolva!

1. Almasaláta

Vágjunk julienre 1 kis karalábét, 2 nagy almát, majd keverjük össze 2 marék reszelt sajttal, 2 evőkanál napraforgómaggal, 2 evőkanál olívaolajjal, 2 evőkanál citromlével és 1 csipet sóval. Kész is az isteni almasaláta, amely csirke és kacsa mellé is jól illik!

A kép csak illusztráció! Forrás: Health Magazine

2. Burgonyasaláta majonéz nélkül

A burgonyasaláta is új köntösbe öltözött! Vegyünk egy kiló krumplit, főzzük meg, karikázzuk fel. Keverjük össze 1 evőkanál sóval, 3 evőkanál olívaolajjal, 3 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel, 3 evőkanál apróra vágott zöldhagymával, 2 evőkanál frissen facsart citromlével, 2 teáskanál Dijon-mustárral, 2 gerezd összetört fokhagymával és 2 szár apróra vágott zellerrel.

3. Uborkasaláta egy kis csavarral

Hozzávalók: 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, összetörve, 1 érett avokádó, 4-5 kerti uborka vagy 1 fél kígyóuborka. Karikázzuk fel az uborkát, vágjuk fel az avokádót, forgassuk össze, majd keverjük el benne a fokhagymát, az olívaolajat és az ecetet.

+1 Kókuszos káposztasaláta

Ehhez mindössze 1 lime levére, 2 evőkanál olívaolajra, 1 evőkanál mézre, 1 vöröshagymára, 1 fél vöröskáposztára, 5 nagy retekre és 1 csésze kókuszreszelékre vagy -pehelyre van szükség. Csak vágjuk fel a zöldségeket, keverjük össze egy tálban, aztán öntsük rá a limelevet, az olívaolajat és a mézet, szórjuk meg a kókusszal. Forgassuk át, és már készen is van!