A legfinomabb házi mozzarella friss zöldhagymával

mozzarella
Vágólapra másolva!
A házi mozzarella elkészítése ördöngösségnek tűnhet, de valójában nem az. Csak két hozzávalóra van szükségünk, illetve ezen felül a friss, apróra vágott zöldhagymára, ha fel akarjuk dobni valamivel. Az elkészítése sem vesz igénybe órákat, hiszen negyvenöt perc alatt megvagyunk vele. Két előnye van annak, ha mi készítjük a mozzarellát: egyrészt pontosan tudjuk, mi van benne, másrészt úgy ízesítjük, ahogy akarjuk. Próbáljuk ki!
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Tablespoon

Házi mozzarella

Hozzávalók:

  • 2 liter házi tehéntej (bármilyen házi vagy magas zsírtartalmú bolti tej is jó)
  • 4 evőkanál ecet (20%-os)
  • friss zöldhagyma, apróra vágva (de ízlés szerint bármilyen fűszert használhatunk)

Elkészítés:

Kezdjük el melegíteni a tejet, de ne forraljuk fel.
Amikor már forró, vegyük le a tűzről, és kanalazzuk bele az ecetet. Ettől a tejzsír és a savó különválik.
Szűrjük le az egészet, nyomkodjuk ki még belőle a felesleges levet és tegyük egy tányérba.
Ez lesz a mozzarella.
Szórjuk bele a 2 szál apróra vágott zöldhagymát, és kezdjük el összegyúrni. Ha szétesik, melegítsük fel, és próbáljuk újra. Addig tegyük ezt, amíg végül összeáll.
Jó szorosan csomagoljuk be folpackba, és tegyük a hűtőbe néhány órára fogyasztás előtt. Érdemes lehet egy éjszakát is várni.
Fogyasszuk el 2-3 napon belül.