Elképesztő, mi történhet, ha sós vízbe áztatnak egy epret - videó

2020.06.01. 11:53

Sokkoló videót lehet látni az interneten, amelyben egy nő sós vízbe áztatja az epret. Tette nagyon furcsának tűnhet, ugyanakkor az eredményeket látva talán mi is követni fogjuk a példáját.

Krista Torres a videóban 30 percre áztatja sós vízbe az epret. Teszi mindezt azért, hogy megmutassa, az idő letelte után a sós fürdő hatására

apró kukackák másznak ki a gyümölcsből.

Nem csoda hát, hogy a videója felrázta az egész internetet. De vajon mi a jelenség oka? Sőt, a videó azt a kérdést is felveti, hogy biztonságos a friss gyümölcs fogyasztása?

Forrás: Shutterstock

Dr. Sriyanka Lahiri, a floridai egyetem adjunktusa, a szamócák és más bogyós gyümölcsök szakértője elmondta, hogy az apró fehéres férgek valójában egy kelet-ázsiai légy lárvái. Elmondása szerint ez a légy 2008 óta él az Egyesült Államokban, a világ többi részéről nincs adat.

Ez a légy a sértetlen érett bogyós gyümölcsökbe rakja le tojásait.

Lahiri szerint érdemes időben leszedni az érett gyümölcsöket, a rothadókat és sérülteket eltávolítani a frissek mellől. Ezáltal megelőzhetjük a légy tevékenységeit.

A szakember erősen ajánlja, hogy jó alaposan mossuk meg az epret és minden más gyümölcsöt is fogyasztás előtt. Sőt, a legjobb, ha inkább vízbe áztatjuk őket. De a sóra valóban szükség van?

Nem vagyok biztos abban, hogy a friss eper íze változatlan marad, ha túl hosszú ideig van a sós vízben

– mondja Lahiri.

Noha a friss eperből előkúszó férgek látványa nem túl vonzó, nem ismert a káros hatásuk. Valójában, ha véletlenül elfogyasztunk néhány ilyet, csak annyi történt, hogy extra állati fehérje került a szervezetünkbe.

Nézze meg a TikTokon népszerűvé vált videót:

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: