Hét lépést érdemes követnünk, ha fagylaltot eszünk

vaníliajégkrém
Vágólapra másolva!
Rendszeresen eszünk fagylaltot – főleg nyáron –, eddig mégsem tudtuk, hogy a maximális élvezethez hét lépést kell követnünk. Dr. Sarah Kemp, tudós és ízszakértő, megalkotott egy képletet, ami leírja az érzékszervi élmények kihasználását. Ám mivel ez a képlet sokak számára semmit nem mond, ezért hét könnyen betartható lépést is megosztott. Ki gondolta volna, hogy a fagyizásnak is van helyes és helytelen módja?
Vágólapra másolva!

1. Vegyük ki a fagylaltot a mélyhűtőből, és hagyjuk 15 percig a pulton. A legjobb, ha -14 fokos. Ekkor lágyabbá válik, felszabadulnak az ízmolekulák, ráadásul nem kell agresszívan nekiesni a fagyikanállal.

2. Egy teáskanállal vegyünk ki egy falatka fagylaltot.

3. A kanalat fejjel lefelé tegyük a szánkba, hogy a fagyi először a nyelvhez, az ízlelőbimbókhoz érjen.

Forrás: Shutterstock

4. Forgassuk meg a fagylaltot a szánkba, figyeljünk a hidegérzetre és a krémes textúrára.

5. Lélegezzünk be a szánkon keresztül.

6. Tartuk a fagylaltot a szánkban 12 másodpercig, hogy megtapasztaljuk a maximális ízélményt.

7. Ismételjük meg ezt a műveletet minden egyes kanálnál. Így kiélvezhetjük a teljes ízprofilt.

Dr. Sarah Kemp tudós és ízszakértő elmondta, hogy:

– magyarázza.