Nem vett elég kenyeret a pünkösdi hosszú hétvégére? Van megoldás!

kenyér,pék
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A krumplis kenyér nemcsak finomabb, mint a hagyományos fehér kenyér, de még laktatóbb is. Könnyű elkészíteni, isteni finom melegen tálalva, elkerülhetetlen, hogy örökre beleszeressünk ebbe a receptbe. Próbáljuk ki még ma! Életmentő lehet, ha nem vettünk elég kenyeret a hosszú hétvégére.
Vágólapra másolva!

Krumplis kenyér

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 100 g főtt krumpli, összetörve
  • 15 g só
  • 300 ml meleg víz
  • 1 evőkanál olaj
  • ¼ darabka friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés:

Tegyük a cukrot a vízbe, keverjük el benne, míg feloldódik.
Rakjuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Addig keverjük össze egy tálban a lisztet, a sót, a főtt krumplit és az olajat.
Adjuk hozzá az élesztős keveréket, és gyúrjuk össze.
Amint a tészta összeállt, tegyük félre 1 órára.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, majd gyúrjuk át újra a tésztát, és formázzunk belőle gömbalakot.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsi közepére, és süssük 40-45 percig vagy tűpróbáig.
Fantasztikus lesz a végeredmény!