Ezek a legnépszerűbb ehető virágok

levendula
Vágólapra másolva!
A múlt hét legemlékezetesebb híre az ehető virágokkal volt kapcsolatos. Ha kiszárítjuk, hónapokig, sőt akár évekig is megőrizhetjük őket. Tehát akár télen is süthetünk levendulás süteményt, vagy ihatunk rózsaszirmos lattét. Ám nem csak a virágok körül forgott minden. Isteni avokádós recepteket készítettünk, szicíliai kenyeret sütöttünk, és kipróbáltuk Reese Witherspoon „kelj fel és ragyogj!" smoothie-ját is. Gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Pihe-puha mézes puszedli egyszerűen

Hogyan lehet feldobni a délutáni kávészünetet? Egy nagy tál puszedlivel! Noha leginkább karácsonykor készítjük, ezt a szokásunkat akár felül is írhatjuk. Miért kellene megvárni az ünnepeket, hogy ilyen finomságokat ehessünk? Készítsük el már ma!

14 ehető virág, ami csodát művel a testünkkel

Az ehető virágok izgalmasabbá tehetik ételeinket, ráadásul finomak és egészségesek is. Ha kiszárítjuk az ehető virágokat, hónapokig, sőt akár évekig is megőrizhetjük őket. Tehát akár télen is süthetünk levendulás süteményt, vagy ihatunk rózsaszirmos lattét.

Forrás: pixabay.com

A virágok betakarításánál néhány fontos szempontot azonban nem árt figyelembe vennünk. Például, hogy csak olyan virágot szedjünk le, amelynek fajtájában teljesen biztosak vagyunk. Lehet, hogy szépek, édesek és színesek, okozhatnak kellemetlen tüneteket, ha nem az ehető fajtákat fogyasztjuk.

Öt különös, ám ínycsiklandó avokádórecept

Az avokádó egy kimondottan sokoldalú gyümölcs, krémes állag, finom íz jellemzi, mind a klasszikus, mind az újhullámos receptekben könnyedén megállja a helyét. A csokoládéba mártott avokádótól kezdve az ízletes avokádó nuggetsekig rengeteg módszer van a felhasználásához.

Ezért nem szabad együtt tárolni a hagymát és a krumplit

A hagyma és a burgonya sok magyar étel alapja, ezek nélkül főzni meglehetősen nehéz. Néhány receptben központi szerepet kapnak, másokban inkább csak az ízek fokozása miatt van rá szükségünk. Akárhogy is jó, ha van a kamrában krumpli és hagyma, csak ne tároljuk együtt őket!

Forrás: Shutterstock

Az egyik általános tény, amit a burgonyáról és a hagymáról tudunk, hogy nem szabad őket együtt tárolni. Sokan ezen megdöbbennek, mert pontosan ezt teszik: egy kosárba rakják őket vagy közel egymáshoz.

Ezekből a magokból gyakrabban kellene enni

A dióféléknek és a magvaknak óriási szerepük van a táplálkozásban, még ha méreteik miatt nem tulajdonítunk nekik nagy jelentőséget. Összegyűjtöttünk néhány tápanyagban gazdag magot, amelyeket gyakrabban kellene ennünk.

Egy marék ebből a dióféléből aranyat ér a testnek

A pisztácia Közép-Ázsiában őshonos, gazdag fehérjeforrás, rengeteg élelmi rost, vitamin és ásványi anyag van benne. Mindezen tulajdonságai teszik olyan tökéletes snackké. Egészséges szénhidrátokhoz juthatunk, és még az étvágy csökkentésében is a segítségünkre lehet.

Forrás: Shutterstock

A pisztácia rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Mindezt úgy, hogy szabályozza a koleszterinszintet, a vérnyomást, illetve a vércukorszintet is.

Isteni rusztikus szicíliai kenyér egy olasz mamától

Kenyeret sütni nem bonyolult. Mindössze egy jó receptre van szükségünk, onnantól már a világot is megválthatjuk. Süssük meg ezt a rusztikus szicíliai finomságot harminc perc alatt! Aztán ne felejtsük el eltenni a receptet, biztosan szükségünk lesz még rá.

Együk ezeket az élelmiszereket a szívünk egészségéért

A megfelelő mennyiségű zsírt, kalóriát és antioxidánsokat tartalmazó élelmiszerek nagyban hozzájárulnak a szív egészségének fenntartásához. Néhány élelmiszer ebben a tekintetben jobban teljesít, mint mások, a hihetetlen tápanyagprofiljuk miatt.

Forrás: Shutterstock

Az American Heart Association (AHA) szerint egy friss gyümölcsöt, zöldséget, teljes kiőrlésű gabonát, halat, diót és növényi olajokat tartalmazó étrend segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát. Íme a legjobb szíverősítő élelmiszerek.

Ezek a piték túl szépek, hogy megegyük

Karin Pfeiff Boschek pék és fényképész elképesztő dolgokat művel a pitékkel. Virágokkal és geometriai mintákkal díszíti, túl szépek ahhoz, hogy megegyük ezeket. Pedig minden egyes pite varázslatosan finomnak néz ki. Karin elárulta, hogy a sütemények szeretete gyerekkorában kezdődött, az élete nagy részét sütéssel tölti.

Így lehet fogselyemmel felszeletelni a dinnyét - videó

A következő videót egy hölgy osztotta meg a Redditen. Fogselyemmel vágja fel szeletekre a dinnyét, egyáltalán nem használ kést. Érdemes ellesni ezt az egyszerű tippet, hiszen hamarosan beindul a dinnyeszezon, és tele lesz a kamránk dinnyével. Nézze meg a videót, meg fog döbbenni, milyen egyszerű ez a trükk!

Reese Witherspoon „kelj fel és ragyogj!" smoothie receptje

Reese Witherspoon a múlt héten megosztotta rajongóival reggeli turmixreceptjét az Instagramon. Olcsó és könnyen hozzáférhető alapanyagokból áll, nagyon egyszerű elkészíteni, és a neve, vagyis a „kelj fel és ragyogj!" magáért beszél.

Kíváncsi, mi történik, ha sós vízbe áztatjuk az epret? Akkor lapozzon tovább!