Ha a nagymamánkat kérdezzük a tökéletes ételek titkáról, mindig tanulhatunk valami újat. Például, hogy a finom rétes titka a házi zsír, hogy ha a krumpli vízéhez nem csak sót adunk, még finomabb lesz, illetve, hogy ha szódabikarbónát adunk a savanyú uborkához, ropogós marad. Most a finom főtt krumpli titkát lestük el a mamától.

Az isteni finom főtt krumpli titka nem is akkora titok. Felmenőink pontosan tudták, hogy mitől lesz igazán feledhetetlen. Most pedig már mi is ismerjük a trükköt!

Forrás: Shutterstock

Az első lépés, hogy tegyük fel a krumplit főni a szokott módon: tegyük egy edénybe megpucolva, és engedjük fel vízzel. Na, és most jön a csavar.

Eddig csak sót raktunk a krumpli vizébe, most azonban tegyünk bele cukrot is!

Főzzük meg, ahogy szoktuk, majd szűrjük le, tegyük a sütőbe és pirítsuk néhány percig.

Ha még finomabb krumplit szeretnénk, akkor ne csak sót tegyünk a vizébe, hanem fokhagymát, petrezselymet és kakukkfüvet is!

Ebben az esetben is érdemes picit megpirítani a sütőben, majd úgy használni fel.

Mennyei lesz a végeredmény!