Vannak napok, amikor felkelés után rögtön lerúgjuk a kislábujjunkat az ágy sarkában, amikor mohón belekortyolunk a kávéba, és leégeti a nyelvünket, aztán a dugóban ragadunk a város közepén. Egy ilyen reggel után a munka is nehezebben megy, hazaérve pedig semmi kedvünk még vacsorát is készíteni. Persze muszáj, hiszen ez lenne a másnapi ebédünk, arról nem beszélve, hogy kopog a szemünk az éhségtől. Ezekre a napokra találták ki a dobjuk össze recepteket, mint amilyen a következő is.

Sajtos-spenótos csirkemell
Hozzávalók a csirkéhez:
- 2 nagy csirkemell, hosszában kettévágva
- 226 g krémsajt
- 2 bögre spenót
- 1 evőkanál olívaolaj
- 113 g mozzarella
Hozzávalók a páchoz:
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál pirospaprika-pehely
- ½ teáskanál olasz fűszerkeverék
Elkészítés:
Keverjük össze a pác hozzávalóit, aztán forgassuk meg benne a csirkemelleket.
Hagyjuk benne 10-15 percig, közben melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Pirítsuk meg a spenótot 1 evőkanál olajon egy serpenyőben pár perc alatt.
Tegyük a csirkemelleket egy jénai tál aljára.
Oszlassuk el rajta a krémsajtot, a spenótot, végül a mozzarellát.
Süssük 20-30 percig.