Epres sajttorta négy egyszerű lépésben, 30 perc alatt

eper receptek
Epres sajttorta lesz az új kedvencünk!
Vágólapra másolva!
Kövesse ennek az egyszerű sajttortának a lépéseit, és nyűgözze le a családot vagy a vendégeket a végeredménnyel. Nagyon egyszerű elkészíteni, és még sütni sem kell. Félóra alatt készen van, csupán egy plusz órát kell állnia a hűtőben, hogy megkössön. Isteni lesz a végeredmény, és az eper se megy kárba a pulton.
Vágólapra másolva!
Epres sajttorta lesz az új kedvencünk! A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Epres sajttorta

Hozzávalók:

  • 250 g darált keksz
  • 100 g vaj, olvasztva
  • 1 vaníliarúd kikapart magja és belseje
  • 600 g krémsajt
  • 100 + 25 g porcukor
  • 284 ml tejszín
  • 400 g eper

Elkészítés:

1. Kenjünk ki vajjal egy tortaformát. Keverjük össze a vajat és a darált kekszet, majd nyomkodjuk a tortaforma aljába.

2. Tegyük a krémsajtot, a 100 g porcukrot és a vaníliát egy tálba, majd dolgozzuk össze egy konyhai robotgéppel.

3. Öntsük hozzá a tejszínt folyamatos keverés mellett. Lassan adagoljuk a keveréket a keksz tetejére egy spatulával. Tegyük a hűtőbe 1 órára.

4. Az eper felét dolgozzuk össze a 25 g porcukorral egy aprítógépben, majd díszítsük vele a sajttortát. A maradék epret vágjuk félbe, és szórjuk azt is a tetejére.