Ízletes sörkenyér egyszerűen négy hozzávalóból

2020.06.16. 11:00

Sörből kenyér? Igen! Sörkenyeret készíteni nagyon egyszerű. Annyira, hogy nehéz elrontani, ezért bárki megpróbálkozhat az elkészítésével. Mindössze négy hozzávalóra van szükségünk, amelyek talán még a kamrában is megtalálhatók. Így megspórolunk egy utat a szupermarketbe. Próbáljuk ki ezt a receptet már ma, nézzük meg, milyen a sörkenyér!

Sörkenyér. A kép csak illusztráció!Forrás: Getty Images

Sörkenyér

Mielőtt nekifognánk, fontos megjegyezni, hogy a sör típusa befolyásolja a végeredményt. Lehet lager vagy ale, a lényeg, hogy olyat vegyünk, amit inni is szeretünk. Illetve érdemes elkerülni a túl keserű söröket, hiszen ezek íze koncentrálódhat sütés közben, tehát a kenyerünk túl keserűre sikerülhet.

Hozzávalók:

  • 350 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 330 ml sör ízlés szerint

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sütőport egy tálban.
Lassan töltsük bele a sört, közben fakanállal dolgozzuk össze. Figyeljünk rá, hogy ne csomósodjon össze.
Adjunk hozzá egy csipet sót is.
Ragacsos, de gyúrható tésztát kell kapnunk.
Gyúrjuk össze, majd tegyük egy kenyérformába.
Süssük 45-60 percig, ellenőrizzük tűpróbával.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: