Így fagyasszuk le gyorsan az epret

2020.06.17. 08:51

Az eper az egyik kedvenc bogyós gyümölcsünk, bár a málnát is imádjuk. A szezon elején még csillogó szemekkel figyeljük az első piros szemeket, azonban a szezon végéhez közeledve kezdünk túltelítődni az édes bogyós gyümölcsökkel. Kár lenne hagyni, hogy tönkremenjen, de már nincs kedvünk több epres piskótát sem sütni. Ezt a helyzetet meg tudjuk menteni azzal, ha egyszerűen lefagyasztjuk az epret és a málnát.

Így fagyasszuk le az epret négy lépésben

1. lépés: A betakarított epret mossuk meg, csumázzuk ki.

2. lépés: Tegyük papírtörlőre vagy tiszta konyharuhára, és várjuk meg, míg felszárad róla a víz.

3. lépés: Vegyünk elő a kamrából néhány üres vajas dobozt, és egyszerűen tegyük bele a gyümölcsöket. A tetejét se felejtsük el rátenni.

4. lépés: Tegyük be a mélyhűtőbe.

Forrás: Shutterstock

Falun alapvető eltenni a kiürült vajas dobozokat, hiszen még felhasználhatjuk őket. Azonban, ha nincs vajas dobozunk, akkor

olyan műanyag edénybe tegyük a gyümölcsöket, amely fagyasztható.

Így néhány hónap múlva is, amikor az eperszezon már csak egy távoli emlék, készíthetünk epres süteményt, málnás habot, bogyós gyümölcsös turmixot stb.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: