Főzzük így a kukoricát, még finomabb lesz

csemege kukorica
Vágólapra másolva!
A kukoricát általában sós vízben szoktuk megfőzni. A szemfülesek néhány fűszernövényt is tesznek a vízbe, de a gasztrofantázia ennyiben ki is merül. Pedig a legfinomabb kukorica egyáltalán nem vízben fő. De akkor vajon miben?
Vágólapra másolva!

Ha még nem készített kukoricát így, akkor mindenképp ki kell próbálnia. A kukoricával akkor tesszük a legjobbat, ha tejben és vajban főzzük meg.

A valaha kóstolt legfinomabb főtt kukoricát kaphatjuk így eredményül.

Így készül a legfinomabb főtt kukorica! Forrás: Shutterstock

Egyszerűen sózzuk és borsozzuk meg a kukoricát, majd tegyük két bögre tejbe és egy fél kocka olvasztott margarinba. Ha szükséges, adjunk hozzá még tejet, hogy elfedje a kukoricacsöveket.

Melegítsük fel, hagyjuk forrni, aztán amikor a kukorica megpuhult, már fogyaszthatjuk is.

A végeredmény egy puha, krémes, gazdag ízvilágú főtt kukorica.