6 ínycsiklandó zöld leveles zöldség, ami izgalmassá teszi a diétát

saláta
Vágólapra másolva!
Azok számára, akiknek fontos az egészséges étrend, a zöld leveles zöldségek és saláták mindig remek választásnak bizonyulnak. Kiválóan alkalmasak a fogyókúrázók számára, de azoknak is, akik nem diétáznak, hiszen tele vannak tápanyagokkal. Töltsük fel a kamrát ezekkel az ínycsiklandó alapanyagokkal, és tegyük izgalmasabbá az étrendünket.
Vágólapra másolva!

6 ízletes és egészséges zöld leveles zöldség és saláta nem csak a fogyni vágyóknak:

1. A vízitorma egy nagyon tápláló alapanyag, ásványi anyagokban, különösen K-vitaminban gazdag.

Ízletes választás salátákba vagy köretként is.

2. A spenót sokoldalú élelmiszer. A legjobb, ha salátát készítünk belőle, de egy finom turmix alapanyaga is lehet. Sőt, a szendvicsekben és az omlettekben is megállja a helyét.

Forrás: Shutterstock

3. A római saláta gazdag kalciumban, káliumban és vitaminokban is. Készíthetünk vele cézár salátát, hamburgert, de szendvicseket is.

4. A kelkáposzta nagy népszerűségnek örvend az utóbbi időben, hiszen rendkívüli tápértéke van. Készíthetünk belőle ropogós csipszet és zöld turmixot is.

5. A jégsalátának magas a víztartalma, ezért olyan kiváló alapanyag egy diétában. Készítsünk belőle salátát, turmixot, adjuk hozzá a szendvicsekhez,

vagy egyszerűen együk a reggeli tojás köreteként.

6. A hagyományos saláta lágy és ízletes. Tekercsek, wrapok, hamburgerek és saláták kedvelt alapanyaga. Cukros, ecetes vízzel tálalva isteni köret is lehet belőle.