A múlt héten megismertük a legfinomabb főtt kukorica titkát

kukorica
Vágólapra másolva!
Főtt kukoricát készíteni hihetetlenül egyszerű. Ám az igazán finom főtt kukorica titkát csak kevesen ismerik. Szerencsére most már mi is közöttük vagyunk, hiszen a múlt héten lerántottuk róla a leplet. Ahogy arról is, miért érdemes citromos vizet inni reggelente, vagy hogyan dobjunk össze egy epres sajttortát harminc perc alatt. Faszénen sült édes kürtőskalácsot is készítettünk, és megtanultuk könnyen kimagozni a cseresznyét. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Főzzük így a kukoricát, még finomabb lesz

A kukoricát általában sós vízben szoktuk megfőzni. A szemfülesek néhány fűszernövényt is tesznek a vízbe, de a gasztrofantázia ennyiben ki is merül. Pedig a legfinomabb kukorica egyáltalán nem vízben fő. De akkor vajon miben?

Top 8 alapanyag az ízületi fájdalmak enyhítésére

Az ízületi gyulladás tünetei meglehetősen kellemetlenek. Noha a legjobb döntés orvoshoz fordulni ebben az esetben is, nem árt a táplálkozásunkat is átgondolni, és egy megfelelő étrenddel kiegészíteni az orvosi kezelést.

Forrás: Shutterstock

Tudniillik vannak olyan élelmiszerek, amelyek jótékony tulajdonságaiknak köszönhetően segíthetnek kezelni a gyulladást, ám olyanok is, amelyek viszont fokozzák a fájdalmat.

Így lehet könnyedén kimagozni a cseresznyét

A cseresznye felhasználásához első lépésként muszáj kimagoznunk azt, hogy fel tudjuk használni bármilyen receptben is. De kinek van kedve órákat ezzel tölteni, miközben a könyökén folyik a cseresznyelé? Senkinek. Még jó, hogy számtalan módszer létezik a cseresznye kimagozására könnyen és egyszerűen.

Már a kelták is fogyaszthatták az aszalt tönkölyt

A németországi, Hohenheimi Egyetem régészei az eberdingen-hochdorfi kelta település maradványai között találták meg az eddigi legrégebbi ilyen leletet, egy elszenesedett tönkölyszemet. Felfedezésükről a Journal of Archaeological Science című tudományos folyóiratban számoltak be.

Forrás: Shutterstock

Az aszalt tönköly lényege, hogy a termés betakarításával nem várják meg, míg a tönkölyszemek megérnek, hanem egy hónappal korábban leszüretelik, majd az éretlen szemeket tölgyfatűz fölött megaszalják, de nem őrlik liszté, hanem főzve fogyasztják.

Ízletes sörkenyér egyszerűen négy hozzávalóból

Sörből kenyér? Igen! Sörkenyeret készíteni nagyon egyszerű. Annyira, hogy nehéz elrontani, ezért bárki megpróbálkozhat az elkészítésével. Mindössze négy hozzávalóra van szükségünk, amelyek talán még a kamrában is megtalálhatók. Így megspórolunk egy utat a szupermarketbe.

Hogyan tároljuk az almát, hogy a lehető legtovább maradjon friss?

Az alma körülbelül egy hétig marad friss szobahőmérsékleten, a hűtőben egy-két hónapig. Ez nem azt jelenti, hogy nem tárolhatjuk a pulton, például egy gyümölcskosárban, csak ebben az esetben érdemes néhány napon belül megenni.

Forrás: Shutterstock

Fontos azonban, hogy ne tároljuk az almát más gyümölcsökkel együtt, mert az alma etilén gázt bocsát ki, amely érésfokozó. Így az almával együtt tárolt gyümölcsök gyorsabban megromlanak, mint egyébként.

Epres sajttorta négy egyszerű lépésben, 30 perc alatt

Kövesse ennek az egyszerű sajttortának a lépéseit, és nyűgözze le a családot vagy a vendégeket a végeredménnyel. Nagyon egyszerű elkészíteni, és még sütni sem kell. Félóra alatt készen van, csupán egy plusz órát kell állnia a hűtőben, hogy megkössön. Isteni lesz a végeredmény, és az eper se megy kárba a pulton.

Így fagyasszuk le gyorsan az epret

Az eper az egyik kedvenc bogyós gyümölcsünk, bár a málnát is imádjuk. A szezon elején még csillogó szemekkel figyeljük az első piros szemeket, azonban a szezon végéhez közeledve kezdünk túltelítődni az édes bogyós gyümölcsökkel.

Forrás: Shutterstock

Kár lenne hagyni, hogy tönkremenjen, de már nincs kedvünk több epres piskótát sem sütni. Ezt a helyzetet meg tudjuk menteni azzal, ha egyszerűen lefagyasztjuk az epret és a málnát.

Kávékisokos kávéimádóknak: ezt jelentik a különböző kávénevek

Ha étterembe vagy kávézóba megyünk, általában a kedvenc kávénkat kérjük. Ez az, amit ismerünk, amit szeretünk. De mi van akkor, ha valami újdonságra vágyunk? Átböngésszük az itallapot, és rájövünk, hogy a kávénevek feléről sem tudjuk, mit is jelent pontosan. Összegyűjtöttük a kávéneveket az itallapról, hogy legközelebb már tudja, melyik név mit takar.

10 ok, amiért érdemes reggel citromos vizet inni

Sokunk kávéval vagy teával indítja a napot, ám vannak olyanok is, akik a citromos vízre esküsznek. Nincs kétség afelől, hogy a citrom ízletes és tápláló, a C-vitamin egyik leggazdagabb forrása, amely erősíti az immunrendszert.

Forrás: Shutterstock

A citrom káliumban is gazdag, amely nélkülözhetetlen tápanyag a szív egészsége szempontjából. Segít szabályozni a vérnyomást, ezáltal a szövődmények kialakulásának a kockázatát is csökkenti. De milyen további előnyei vannak még? Miért érdemes citromos vízzel indítani a napot?

Faszénen sült édes kürtőskalács - recept

Rengeteg isteni finomság készülhet faszénen, de mind közül a kedvencünk mégis a kürtőskalács. A piacok és a vásárok kedvenc édessége végre hozzánk is ellátogathat. Nagyon egyszerű elkészíteni, bátran próbálkozzunk meg vele.

Először kaptak Michelin-csillagot szlovén éttermek

Először kaptak Michelin-csillagot szlovén éttermek: két csillagot a Hisa Franko, öt étterem pedig egy-egy csillagot. Ana Rost, a Hisa Franko étterem séfjét 2017-ben a világ legjobb női konyhafőnökének választották. "Ez egy olyan páratlan sikertörténet, amely folytatódni fog, ezt megígérhetem" – mondta Ros, miután elnyerte a kulináris világ Oscar-díját.

Forrás: Shutterstock

Édes vegyes gyümölcsös lekvár a mamától

Nagymamáink pontosan tudták, hogy amit nyáron betakarítanak, azt érdemes eltenni télire. Hiszen akármennyire szeretjük is a gyümölcsöket, képtelenség megenni annyit belőlük, hogy ne menjenek tönkre a fán vagy a konyhában. Gyümölcslekvárt készíteni nem nagy ördöngösség, ezért minimális konyhai tapasztalattal is érdemes megpróbálkozni vele.

6 ínycsiklandó zöld leveles zöldség, ami izgalmassá teszi a diétát

Azok számára, akiknek fontos az egészséges étrend, a zöld leveles zöldségek és saláták mindig remek választásnak bizonyulnak. Kiválóan alkalmasak a fogyókúrázók számára, de azoknak is, akik nem diétáznak, hiszen tele vannak tápanyagokkal. Töltsük fel a kamrát ezekkel az ínycsiklandó alapanyagokkal, és tegyük izgalmasabbá az étrendünket.

A levendulás kajszibarack lett a Balaton Fagyija 2020

Idén tizenhárom cukrászat és kézműves fagylaltműhely jelentkezett a Balaton Fagyija 2020 címért. A zsűri döntött: a Bagaméri Fagylaltozó kapta a címet. Három különdíjas is született.