10 érv, hogy kezdjünk el több céklát enni

2020.06.24. 09:30

A cékla sokkal több annál, mint amit gondolunk róla. Ez a gyökérzöldség tele van nélkülözhetetlen tápanyagokkal, mint a rost, a folsav, a mangán, a kálium, a vas és C-vitamin, hogy csak néhányat említsünk. A cékla népszerű kiegészítője számos smoothie-nak és méregtelenítő kúrának. Ennek ellenére kevesen rajonganak érte, ezért összegyűjtöttünk tíz érvet is, miért együnk több céklát.

Kattintson a képre galéria nyílik!

Kattintson a képre a galériáért az érvekkel!Forrás: Shutterstock

A cékla tökéletes kiegészítője lehet a húsételeknek és a zöldsalátáknak. A céklalé sokkal kevesebb rostot tartalmaz, mint maga a zöldség, viszont a tápanyagok sokkal koncentráltabbak benne. Bátran fogyasszuk lé formájában is!

Sőt, ehetjük nyersen is valamilyen mártogatóssal.

De akár chipset is készíthetünk belőle a sütőben megsütve. Ám az egyik legkézenfekvőbb módja a fogyasztásának a savanyított cékla. Építsük be az étrendünkbe, tegyük minél színesebbé.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: