Pucoljuk meg meleg vízzel a fokhagymát

fokhagyma
Vágólapra másolva!
Legalább annyi trükk van az interneten a fokhagyma hámozásáról, mint amennyi nap egy évben. Egyre több megoldás születik, egyesek hatékonyabbak az előzőeknél, mások viszont egyáltalán nem azok. A legújabb praktikához egy tál forró vízre van szükségünk, hogy letesztelhessük, működik vagy sem.
Vágólapra másolva!

Ahelyett, hogy egy csomó időt eltöltenénk a fokhagyma megpucolásával, próbáljuk ki a legújabb trükköt, hátha jobban beválik, mint az eddigiek.

Forrás: Shutterstock

Először forraljunk fel egy kis tál vizet, azután szedjük szét gerezdekre a fokhagymát. Öntsük rá a vizet, és hagyjuk egy percig ázni. A forró víz

meglazítja a fokhagyma héját, így könnyebb lehet megpucolni.

A vízből való kihalászásához használjunk inkább kést, ha nem bírjuk a forró vizet. Így is használnunk kell a körmeinket vagy egy kést, de kétségtelenül könnyebben megszabadíthatjuk a héjától a fokhagymát.