7 szokatlan, ám élvezetes módja a bogyós gyümölcsök fogyasztásának

áfonya
Vágólapra másolva!
A nyár kedvencei a bogyós gyümölcsök, a friss áfonya, a málna, a szeder, az eper. Édes, tiszta ízűek, önmagukban is imádnivalóak, hát még salátaként vagy turmixban fogyasztva. Ráadásul tele vannak tápanyagokkal és antioxidánsokkal is, így hozzájárulnak az immunrendszer általános egészségéhez. A felhasználásuk azonban igen szegényes, hiszen csak a megszokott módokon fogyasztjuk őket. Ezért összeszedtünk néhány szokatlan felhasználási módot, amely még izgalmasabbá teszi az étkezésünket.
Vágólapra másolva!

1. Bogyós grillszósz

Ha grillszószra gondolunk, akkor nem a bogyós gyümölcsök jönnek szóba először. Pedig miért ne? Főzzünk össze ¾ bögre ketchupot, ½ bögre bogyós gyümölcsöt ízlés szerint, 1/3 bögre almacetet, 1 teáskanál pirospaprikát.

Tíz napig tárolhatjuk a hűtőben.

2. Házi chiamagos-bogyós gyümölcsös dzsem

Ennek a gyors dzsemnek az elkészítéséhez csak 2 bögre eperre, 3 evőkanál chiamagra, 1 teáskanál citromlére és 1 evőkanál mézre van szükség. Keverjük és főzzük össze a hozzávalókat. Ennyire egyszerű! Hagyjuk kihűlni, és tároljuk légmentesen záródó edényben a hűtőben egy hétig.

Forrás: Shutterstock

3. Bogyós gyümölcsös sorbet

Ugyan ki ne szeretne valami édességet enni a főétkezések után? Ehhez kiváló választás a házi gyümölcsös sorbet. Dolgozzunk össze turmixgépben 2 bögre bogyós gyümölcsöt ízlés szerint. Tegyük a fagyasztóba, hagyjuk megkötni.

4. Mámoros desszert percek alatt

Van, aki a bogyós gyümölcsöket inkább magában élvezi szívesen. Szuper! De mi lenne, ha feldobnánk egy kis likőrrel?

Tegyünk egy tálba 2 bögre bogyós gyümölcsöt, és öntsük nyakon eper-, málna- vagy valamilyen bogyós gyümölcsös likőrrel.

Hagyjuk 2 órát állni a hűtőben. Tálaljuk martinis pohárban egy kis friss mentával.

5. Bogyós gyümölcsök kesudiókrémmel

Nemcsak likőrrel, de kesudiókrémmel is finomak a bogyós gyümölcsök. Hát még, ha nyomunk a tetejére egy kis tejszínhabot! Isteni desszertet varázsolhatunk az asztalra percek alatt, amely ráadásul még a napunkat is feldobja.

6. Gyümölcs nyárson

Szúrjuk fel a bogyókat egy nyársra, és már mehetnek is a grillre. Ez a szuper színes, újhullámos saslik garantáltan a család kedvencévé válik.

A gyerekekről már nem is beszélve!

7. Bogyók szerencsedióval megszórva

Imádnivaló a friss málna szerecsendióval megszórva! Egyszerűen nincs párja! Próbáljuk ki bármilyen bogyós gyümölccsel, és élvezzük az újfajta édes, fűszeres élményt!