Az uborkasaláta egy örök klasszikus. Könnyű, frissítő és egyszerűen elkészíthető. Az uborkasalátának két változata van: krémes szószos és ecetes. A krémes változathoz tejfölt kaprot, fokhagymát, cukrot és egy kis ecetet tesznek. Mi most az ecetes változatot fogjuk megcsinálni.
Az ecetes uborkasaláta kihagyhatatlan alapanyaga a kapor. Az uborka önmagában is egészséges, hát még kaporral.
A kapor ugyanis segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, vitalizál, erőt ad és megvédhet a szabad gyököktől is.
A kaporban rengeteg tápanyag, illetve antioxidáns is van. Indiában például már régóta használják a népi orvoslásban.

Kapros uborkasaláta
Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb salátának való uborka
- 1 teáskanál só
- 1 vékonyra szeletelt lilahagyma
- 1 bögre fehérecet
- ½ bögre víz
- ½ bögre cukor
- 2 evőkanál friss kapor
Elkészítés:
Pucoljuk meg és szeleteljük fel az uborkát vékonyan.
Sózzuk meg, forgassuk át, és hagyjuk egy órát pihenni.
Öntsük le róla a folyadékot, majd keverjük össze a hagymával.
Kezdjük el összefőzni az ecet, a víz és a cukor keverékét.
Melegítsük addig, amíg a cukor feloldódik.
Öntsük a keveréket az uborkára, szórjuk meg a kaporral.
Hagyjuk kihűlni, fedjük le, és tegyük a hűtőbe 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.