Így készíthet otthon egyszerűen isteni limonádét

limonádé
Vágólapra másolva!
Nincs is üdítőbb, mint a frissen készült, hideg, gyümölcsökkel édesített limonádé. Egy forró nyári napon a legjobb választás. Szerencsére limonádét készíteni nagyon egyszerű, néhány gyors lépés, tíz perc és már élvezhetjük is. A limonádé összetevőit mi magunk válogathatjuk meg, a legjobb benne, hogy az alapanyagoknak köszönhetően nemcsak finom, hanem egészséges is.
Vágólapra másolva!

Klasszikus citromos limonádé

Hozzávalók:

  • 3 citrom, megpucolva, felvágva
  • 140 g cukor
  • 1 l hideg víz

Elkészítés:

Tegyük a hozzávalókat egy aprítógépbe.
Keverjük addig, míg a citrom apró darabos lesz.
Szűrjük le az egészet, majd tálaljuk jéggel, esetleg ízlés szerint limeszeletekkel.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Málnás limonádé

A málna izgalmasabbá teszi a hagyományos receptet, ez a limonádé a klasszikus finomabb változata.

Hozzávalók:

  • 300 g cukor
  • 1 és ½ citrom, megpucolva, szeletelve
  • 1 narancs, megpucolva, szeletelve
  • 510 g málna
  • friss menta és jég

Elkészítés:

Tegyük az összes hozzávalót egy nagy serpenyőbe a menta és a jég kivételével.
Öntsünk bele 350 ml vizet, és forraljuk össze.
Hagyjuk kihűlni, majd szűrjük le.
A gyümölcsöket érdemes kinyomkodni, hogy az összes lé kijöjjön belőle.
A szirupot vízzel felöntve, mentával díszítve táltalhatjuk.

Dinnyés limonádé

Hozzávalók:

  • 1 nagy görödinnye
  • 250 ml citromlé
  • 100 g cukor
  • 1 l víz
  • 1 lime, szeletekre vágva
  • menta és jég

Elkészítés:

Vágjuk le a görögdinnye tetejét, majd kanalazzuk ki a gyümölcshúst.
Tegyük a gyümölcshúst egy turmixgépbe a citromlével és a cukorral, majd dolgozzuk össze.
Öntsük bele a vizet, és keverjük át újra.
Öntsük a limonádét a dinnye héjába.
Tálaljuk mentalevéllel és jéggel.