Málnát nemcsak akkor fogyaszthatunk, ha szezonja van, hiszen lefagyasztva egész évben élvezhetjük. A málna a C-vitamin és más tápanyagok kiváló forrása, fokozhatja az immunrendszer egészségét, segíthet fiatalon tartani a bőrt. És ez csak egyetlen ok, amiért nem szabad hagyni kárba menni. Fogyasszunk rendszeresen málnát, míg tart a szezonja, a maradékot pedig fagyasszuk le!
Kattintson a képre, ott találja a részleteket a málna egészségügyi hatásairól!
Most pedig két egyszerű és izgalmas málnareceptet ajánlunk:
Málnás joghurt
Hozzávalók:
- 1 bögre friss vagy fagyasztott málna
- 2 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál cukor vagy bármilyen édesítő
- görög joghurt
Elkészítés:
Keverjük össze a cukrot, a málnát és a citromlevet egy serpenyőben, jól főzzük össze.
Körülbelül 3-4 perc alatt megfő.
Hagyjuk lehűlni, majd tálaljuk görög joghurttal.
Málnás smoothie
Hozzávalók:
- ½ bögre víz
- ¾ bögre mangó
- 1/3 bögre málna
- ¼ közepes avokádó
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Tegyük a hozzávalókat egy turmixgépbe, majd dolgozzuk össze.