Megtanultunk finom tepertőkrémet készíteni

tepertő
Vágólapra másolva!
A múlt héten összeszedtük a legjobb tudásunkat, és megtanultunk gyümölcsös limonádét meg tepertőkrémet készíteni. Mennyei lett a végeredmény! Annyira fellelkesültünk, hogy folytattuk tovább a főzőcskézést. Csináltunk uborkasalátát, energiaszeletet és barackos pizzát is, ami az idei nyár slágere lehet. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Keresik az Év Fagylaltját

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete - rendhagyó módon - idén is megszervezte az Év Fagylaltja versenyt, melynek célja a klasszikus és hagyományos módon készített, jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.

Hogyan főzzünk borral?

Szokták mondani a rossz borra, hogy főzéshez még jó lesz. Ám ez egyáltalán nem igaz. Ha nem jó az íze, ha túl savas a bor, akkor nem adja hozzá az ételhez azt a gazdagságot, amiért megérné felhasználni. Csak olyan bort válasszunk főzéshez, amit magában is szívesen meginnánk.

Forrás: Shutterstock

A bort a főzés korai szakaszában kell hozzáadni. Ha túl későn adjuk hozzá, akkor a végeredmény nem biztos, hogy ízletes lesz. Ez azért van, mert a bornak nincs elég ideje elpárologni, és felborul az ízegyensúly a kész ételben.

A legjobb sajtok grillezéshez

Gyújtsuk meg a grillt, hagyjuk, hogy az illat körbelengjen, és élvezzük a nyáresti hűsölést. Egy grillparti nem lehet teljes sem a gyümölcsök, sem a sajtok nélkül. Azt már tudjuk, hogy isteni finom grillezve az alma, a körte és a barack is. De vajon milyen sajtot vegyünk hozzá? Ezeket gyűjtöttük össze.

A legfinomabb uborkasaláta az ebéd mellé

Az uborkasaláta egy örök klasszikus. Könnyű, frissítő és egyszerűen elkészíthető. Az uborkasalátának két változata van: krémes szószos és ecetes. A krémes változathoz tejfölt kaprot, fokhagymát, cukrot és egy kis ecetet tesznek. Mi most az ecetes változatot fogjuk megcsinálni.

Forrás: Ács Bori

Az ecetes uborkasaláta kihagyhatatlan alapanyaga a kapor. Az uborka önmagában is egészséges, hát még kaporral. A kapor ugyanis segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, vitalizál, erőt ad és megvédhet a szabad gyököktől is.

Így csináljunk helyet a konyhában percek alatt

Ezek a konyhai trükkök lényegesen megkönnyíthetik az életünket. Hiszen néha szembe kell néznünk a ténnyel: a konyhánkban eluralkodott a káosz, és segítségre van szükségünk, hogy oda is helyet varázsoljunk, ahol nincs. Nézze meg a videót, és lesse el az egyszerű trükköket.

Mi történik a testünkkel, ha nem iszunk elég tiszta vizet?

A víz nélkülözhetetlen az élethez. Az emberi test egyik legfontosabb alkotóeleme. Számos funkcióval rendelkezik, idetartozik többek között a testhőmérséklet és a vérnyomás szabályozása, tápanyagok és vegyületek vérben történő szállítása, salakanyagok ürítése, az emésztőrendszer, az agy, az ízületek működésének támogatása, a bőr megfelelő állapotának biztosítása.

Forrás: Shutterstock

A felnőtt férfiak testtömegének kb. 60%-a folyadék, míg nőknél ez 50–55% (az átlagosan magasabb testzsírszázalék miatt), míg újszülöttek esetében legfeljebb 75%. Szervezetünk működése akkor kiegyensúlyozott, ha a bejutó (folyadékfelvétel) és termelődő, valamint az onnan eltávozó víz (folyadékleadás) mennyisége egyensúlyban van.

Fáradtnak érzi magát? Készítsen energiaszeletet 25 perc alatt!

Vannak időszakok az életben, amikor egyszerűen túl fáradtnak érezzük magunkat bármihez. Rosszul aludtunk, netán le vagyunk terhelve a munkában, bármi megeshet. Ilyenkor a kávéra gondolunk jó barátként, tőle várjuk a megváltást. De mi lenne, ha ezúttal kipróbálnánk ezt az energiaszelet-receptet?!

7 szokatlan, ám élvezetes módja a bogyós gyümölcsök fogyasztásának

A nyár kedvencei a bogyós gyümölcsök, a friss áfonya, a málna, a szeder, az eper. Édes, tiszta ízűek, önmagukban is imádnivalóak, hát még salátaként vagy turmixban fogyasztva. Ráadásul tele vannak tápanyagokkal és antioxidánsokkal is, így hozzájárulnak az immunrendszer általános egészségéhez.

Forrás: Shutterstock

A felhasználásuk azonban igen szegényes, hiszen csak a megszokott módokon fogyasztjuk őket. Ezért összeszedtünk néhány szokatlan felhasználási módot, amely még izgalmasabbá teszi az étkezésünket.

Így készíthet otthon egyszerűen isteni limonádét

Nincs is üdítőbb, mint a frissen készült, hideg, gyümölcsökkel édesített limonádé. Egy forró nyári napon a legjobb választás. Szerencsére limonádét készíteni nagyon egyszerű, néhány gyors lépés, tíz perc és már élvezhetjük is. A limonádé összetevőit mi magunk válogathatjuk meg, a legjobb benne, hogy az alapanyagoknak köszönhetően nemcsak finom, hanem egészséges is.

Az étcsokoládé újabb jótékony hatásait fedezték fel

A csokoládét sokan bűnös élvezetnek tekintik, de valójában inkább bátran hívhatjuk édes élvezetnek. Nem a tejcsokoládéról beszélünk, hanem a kissé kesernyés, több mint 70% kakaótartalmú étcsokoládéról. Az étcsokoládé általában 50-90% kakaót tartalmaz, amely tele van flavonoidokkal. Ez felelős a kakaó, így az étcsokoládé csodás egészségügyi előnyeiért.

Forrás: Shutterstock

A kakaó és a csokoládé jótékony hatásait először a maják élvezték évszázadokkal ezelőtt. Erjesztett italként fogyasztották, különböző fűszerekkel ízesítették. A csokoládét a spanyolok hozták Európába a 16. században. Kezdetben természetes gyógyszerként tartották számon, aztán végül elnyerte a mai formáját.

Nincs finomabb a házi tepertőkrémnél!

A házi tepertőkrém feldobja a kellemes nyári reggeleket. A legjobb benne, hogy gyorsan készen van, és úgy ízesítjük, ahogy szeretnénk. Próbáljuk ki ezt a receptet.

Ez a furcsa pizza lehet az idei nyár slágere

Ennek a nyári pizzának a különlegessége, hogy nemcsak a sütőre, hanem a grillre is szükségünk van az elkészítéséhez. Méghozzá azért, mert a feltétek egy része grillezve kerül rá, így lesz igazán finom a végeredmény. Az egyik ilyen feltét nem más, mint az őszibarack.

Készítse ezt a snacket az esti filmhez, nem fog hiányozni a popcorn

Terüljünk el a kényelmes kanapénkon, készítsük el ezt az isteni snacket Indiából, és élvezzük a pihenést. Az aloo popcorn méretében hasonlít a popcornra, ám sokkal izgalmasabb. Az elkészítéséhez sem kukorica kell, hanem burgonya!