Finom hideg piszkeleves tele vitaminokkal

piszke, egres
Vágólapra másolva!
Ki egresnek, ki köszmétének, ki piszkének ismeri, valójában azonban ugyanarról a gyümölcsről beszélünk. Nem jár neki annyi figyelem, mint amennyit megérdemelne, pedig nagyon sokrétű és tele van vitaminokkal. Ideje meglátni benne a lehetőséget! Készítsünk hát piszkelevest ebédre!
Vágólapra másolva!

Piszkeleves

Hozzávalók:

  • 1,5 l víz
  • 450 g piszke
  • 150 g cukor
  • 6 szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • ½ citrom leve
  • 4 evőkanál tejföl
  • 90 ml tej
  • 40 g tejszínízű pudingpor

Elkészítés:

Öntsük a vizet a fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a szerecsendiót és a citrom levét.
Kezdjük el főzni, majd tegyük bele a jól megmosott piszkéket.
Keverjük össze a tejfölt a pudingporral és a tejjel.
Folyamatos keverés mellett besűrűsítjük vele a levest.
Hagyjuk még összerottyanni, ízlés szerint adjunk még hozzá cukrot.