Piszke, egres, köszméte, brüszke, püszke, és még sorolhatnám a neveit. Bárhogy is hívjuk, mind ugyanarról a zöldes-sárgás, néha pirosas, lédús bogyós gyümölcsről beszélünk. Húsa egyszerre édes és savanykás, ráadásul tele van vitaminokkal és tápanyagokkal. Ennek ellenére mégsem kap annyi figyelmet, amennyit megérdemelne; meglehetősen keveset fogyasztunk belőle. Kattintson a képre, galéria nyílik a piszke csodás tulajdonságaival! Nézze meg, miért lenne érdemes többet ennünk belőle!

Kattintson a képre a galériáért!

Kattintson a képre, galéria nyílik!Forrás: Shutterstock

Mit készítsünk belőle? 

Fogyaszthatjuk frissen, sütemények alapanyagaként, készíthetünk belőle lekvárt, szószt, mártást például húsok mellé, vagy zselét is. Kompótként szintén isteni finom!

Emellett főzhetünk belőle levest,

és mivel jól illik a tejszínhez, pohárkrémekben is megállja a helyét. De ehetjük a reggeli granolához vagy joghurthoz is. A pavlova tortáknak is igen kedvelt alapanyaga minden más bogyós gyümölccsel együtt, illetve savanyúság is lehet belőle.

Ha szívesen fogyasztunk gyümölcsturmixokat, azokba is bátran felhasználhatjuk.