A 3D nyomtatott steak a jövő élelmiszere?

steak
Odafigyelést kíván, de nem kivitelezhetetlen otthon sem
Vágólapra másolva!
Egyesek állítják, a hústermelés negatív hatással van a környezetre, ezért az lenne a legjobb, ha abbahagynánk az állati hús fogyasztását. Ez az oka annak, hogy az alternatív húspiac virágzásnak indult. Számos új technológiával sikerült előállítani növényi alapú húst, amely ízében és textúrájában is a valódi húst idézi. Egy izraeli székhelyű vállalat, a Redefine Meat, szintén forradalmasította a húsfogyasztás piacát.
Vágólapra másolva!

A Redefine Meat bemutatta vadonatúj termékét, a 3D-s nyomtatott húst. Az izraeli székhelyű, induló vállalkozás úgy döntött, csinál valamit, amit eddig még senki nem tett meg. Így a jövő évre tervezi az Alt-Steak bevezetését.

A vegán, nyomtatott steak textúrájában, megjelenésében és ízében is a valódit idézi.

Az Alt-Steaket úgy tervezték meg, hogy tökéletesen utánozza a marhahús izomszerkezetét. A vállalat szorosan együttműködött szakácsokkal, hentesekkel és élelmiszer-technológusokkal, aminek következtében sikerült digitálisan leképezniük több mint 70 érzékszervi tényezőt,

hogy megalkothassák a lédús, ízletes steaket.

A steak szója- és borsófehérjéből, kókuszdiózsírból, napraforgóolajból, természetes színezékekből és ízesítőkből készül. Az Alt-Steaket először Izrael csúcskategóriájú éttermeiben tesztelik, majd elindulnak a szélesebb körű terjesztés felé.