Itt a tökéletes tojásos nokedli titka

tojásos nokedli
Tojásos nokedli 8 perc alatt
Vágólapra másolva!
A tojásos nokedli egy könnyű nyári étel, amelyet az édes ecetes saláta jól kiegészít. A variációk végtelenek, mindenki hozzáteheti a saját ízlésének megfelelő extrákat. Meghinthetjük például apróra vágott petrezselyemmel, vagy sült szalonnával. De akár a főzés során spenótot vagy fokhagymát is adhatunk a nokedlihez. Az ecetes saláta azonban minden esetben szinte kötelező. Ha nem tudja mi legyen az ebéd, készítse ezt!
Vágólapra másolva!
Tojásos nokedli Forrás: Zirig Árpád/Táfelspicc

Nokedli salátával

Hozzávalók a tésztához:

  • 6 tojás
  • 200 g liszt
  • 150 ml meleg víz
  • 2-3 újhagyma
  • olaj vagy zsír
  • frissen őrölt fekete bors

Hozzávalók a salátához:

  • 1 fej saláta
  • 100 ml víz
  • 1-2 loccsantásnyi fehérborecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez üssünk fel 2 tojást, és keverjük jól össze.
Keverjük bele a vizet, majd a lisztet és a sót.
A tésztának jól keverhetőnek, de nem túl folyósnak kell lennie.
Tegyük félre néhány percet pihenni.
Forraljunk fel egy nagy lábas vizet egy kis sóval.
Szaggassuk bele a tésztát nokedliszaggatóval, és főzzük 4-5 percig.
A maradék 4 tojást verjük fel, és keverjünk bele egy kis sót.
Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 1 evőkanál zsírt, majd öntsük bele az apróra vágott újhagymát.
Amint egy picit megpirult, öntsük bele a tojást is.
Keverjük hozzá a nokedlit is, míg a tojás meg nem szilárdul.
Amint elkészült, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.
A saláta hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd tépkedjük bele a saláta leveleit.
Érdemes elsőnek ezt megcsinálni, hogy a saláta addig is ázni tudjon, amíg készül a tojásos nokedli.