A tojásos nokedli egy könnyű nyári étel, amelyet az édes ecetes saláta jól kiegészít. A variációk végtelenek, mindenki hozzáteheti a saját ízlésének megfelelő extrákat. Meghinthetjük például apróra vágott petrezselyemmel, vagy sült szalonnával. De akár a főzés során spenótot vagy fokhagymát is adhatunk a nokedlihez. Az ecetes saláta azonban minden esetben szinte kötelező. Ha nem tudja mi legyen az ebéd, készítse ezt!

Nokedli salátával
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 200 g liszt
- 150 ml meleg víz
- 2-3 újhagyma
- olaj vagy zsír
- só
- frissen őrölt fekete bors
Hozzávalók a salátához:
- 1 fej saláta
- 100 ml víz
- 1-2 loccsantásnyi fehérborecet
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez üssünk fel 2 tojást, és keverjük jól össze.
Keverjük bele a vizet, majd a lisztet és a sót.
A tésztának jól keverhetőnek, de nem túl folyósnak kell lennie.
Tegyük félre néhány percet pihenni.
Forraljunk fel egy nagy lábas vizet egy kis sóval.
Szaggassuk bele a tésztát nokedliszaggatóval, és főzzük 4-5 percig.
A maradék 4 tojást verjük fel, és keverjünk bele egy kis sót.
Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 1 evőkanál zsírt, majd öntsük bele az apróra vágott újhagymát.
Amint egy picit megpirult, öntsük bele a tojást is.
Keverjük hozzá a nokedlit is, míg a tojás meg nem szilárdul.
Amint elkészült, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.
A saláta hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd tépkedjük bele a saláta leveleit.
Érdemes elsőnek ezt megcsinálni, hogy a saláta addig is ázni tudjon, amíg készül a tojásos nokedli.