Azt szokták mondani, hogy ebéd után már csak egy jó alvás hiányzik. Sokunk ilyenkor tényleg le is fekszik a kanapéra, és huny egyet. Mások rohannak vissza a munkába, ülnek le az asztal mögé. Valójában azonban az egészségünk érdekében legalább 30 perces sétát kellene tennünk az étkezések után.

Dr. Vaishali Lokhande az Apollo Kórházak szaktanácsadója szerint:

Az étkezések utáni rövid séta segíti az emésztést, az egészséges vércukorszint fenntartását, javíthatja a vérkeringést és az anyagcserét.

A szakemberek azért is javasolják az étkezések utáni sétát, különösen vacsoraidőben, mert ezzel az alvásminőségen is javíthatunk. Hiszen a séta csökkentheti a stressz-szintet, fokozza a vérkeringést, és mindkettő elengedhetetlen a jó alváshoz.

Forrás: Shutterstock

Dr. Vaishali hozzáteszi:

A séta a legbiztonságosabb mozgásforma étkezés után az intenzív edzésekkel ellentétben. Egy 15-20 perces vagy 1000 lépéses séta jótékony hatással van a testre. A séta során a fogyás csak akkor lesz eredményes, ha rendszeressé tesszük a mozgást. Sőt, egy idő után ajánlott növelni vagy az idő vagy a sebesség mértékét, hogy még jobb eredményeket érhessünk el, felfrissülve és nyugodtnak érezzük magunkat.

Dr. Vaishali azt javasolja, hogy tartsuk be a megfelelő rutint, táplálkozzunk egészségesen és tegyünk rövid sétákat. Általában az eredmények jelentkezése minden egyes személynél eltérő, de idővel jelentkezni fognak. Ezen túlmenően a séta nemcsak az ideális testsúly fenntartásában segíthet, hanem abban is koncentráltabbak és aktívabbak maradjunk.

De figyelembe kell venni, hogy a rendszeres séta és az egészséges táplálkozás nem mindig elegendő a fogyáshoz. Arra is figyelni kell, mikor és mennyit eszünk.

A séta egy könnyű választás az egészséges életmód jegyében. Felfrissíti az érzékeket, segít koncentráltabbnak lenni, ugyanakkor, ha hatékony fogyást szeretnénk elérni, a táplálkozásunkra is oda kell figyelnünk.