A paradicsom, mint szuperétel

2020.07.24. 15:00

A botanikai szempontból gyümölcsnek számító paradicsom végig ott volt a szemünk előtt, és nem is hittük, mekkora csoda rejlik benne. Valójában több száz paradicsomfajta létezik, különféle méretben is színben is kapható. A legtöbb ételünkben megtalálható, szószokban, salátákban, levesekben, de akár desszertekben és koktélokban is megjelenhet. De azt vajon tudjuk, milyen egészségügyi hatásai vannak? Nézzük meg együtt, miért lehetne szuperételnek nevezni a paradicsomot.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

A-vitamin-tartalmának köszönhetően jótékony hatással van a szemreForrás: Shutterstock

Egyszerű mozzarellás paradicsomfalatok

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1/4 teáskanál oregánó
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 20 db koktélparadicsom
  • 40 db bazsalikomlevél
  • 20 db mini mozzarellagolyó

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, az oregánót, a sót és a borsot.
Forgassuk meg benne a mini mozzarellákat.
Szúrjunk fel egy fanyársra egy bazsalikomlevelet, egy mozzarellagolyót, még egy bazsalikomlevelet, majd a paradicsomot.
Kész is az isteni előétel vagy tízórai!

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: