A botanikai szempontból gyümölcsnek számító paradicsom végig ott volt a szemünk előtt, és nem is hittük, mekkora csoda rejlik benne. Valójában több száz paradicsomfajta létezik, különféle méretben is színben is kapható. A legtöbb ételünkben megtalálható, szószokban, salátákban, levesekben, de akár desszertekben és koktélokban is megjelenhet. De azt vajon tudjuk, milyen egészségügyi hatásai vannak? Nézzük meg együtt, miért lehetne szuperételnek nevezni a paradicsomot.
Kattintson a képre, galéria nyílik!
Egyszerű mozzarellás paradicsomfalatok
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1/4 teáskanál oregánó
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál bors
- 20 db koktélparadicsom
- 40 db bazsalikomlevél
- 20 db mini mozzarellagolyó
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet, az oregánót, a sót és a borsot.
Forgassuk meg benne a mini mozzarellákat.
Szúrjunk fel egy fanyársra egy bazsalikomlevelet, egy mozzarellagolyót, még egy bazsalikomlevelet, majd a paradicsomot.
Kész is az isteni előétel vagy tízórai!