Így készül a ropogós, illatos, házi granola tartósítószermentesen

mézes granola müzli
Vágólapra másolva!
Itt egy granolarecept, amely tele van mindenféle finomsággal, a végeredmény pedig egy ropogós, illatos keverék lesz. Ehetjük tejjel, joghurttal, összekeverhetjük akár friss gyümölcsökkel is. Összetevőinek köszönhetően egy egészséges reggeli kerülhet az asztalra, amelynek minden egyes alapanyagát pontosan ismerjük. Próbálja ki a következő receptet.
Vágólapra másolva!
Mézes granola. A kép csak illusztráció! Forrás: Táfelspicc

Így készül a házi granola

Hozzávalók:

  • 40 g amarantmag
  • 50 g mandula
  • 50 g mogyoró
  • 50 g földimogyoró
  • 50 g tökmag
  • ½ teáskanál só
  • 2 teáskanál köménymag
  • 80 g zabkása
  • 80 g zabpehely
  • 20 g hajdinaliszt
  • 50 g kókuszpehely
  • 40 g növényi olaj
  • 100 ml agaveszirup
  • 100 g aszalt barack
  • 100 g aszalt szilva

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Szórjuk egy serpenyőbe az amarántmagokat, kezdjük el melegíteni, amikor pukkanni kezdenek, gyorsan vegyük le a tűzről és tegyük félre.
Tegyük a dióféléket egy aprítógépbe. Aprítsuk addig, míg apró darabos lesz.
Tegyük egy edénybe az amarántot, az aprított dióféléket, a tökmagot, a sót, a köménymagot, a zabot, a zabkását a hajdinaliszttel és a kókusszal.
Keverjük össze az olajat és a szirupot egy villával, majd öntsük az előbbi keverékhez.
Jól forgassuk át az egészet, hogy a nedves összetevők bevonják a szárazakat
Öntsük az egészet egy tepsire, majd süssük egy órán át, közben forgassuk 15 percenként.
Amint letelt az idő, és kivettük a sütőből, forgassuk hozzá az apróra vágott aszalt gyümölcsöket.
Tároljuk légmentesen záródó edényben.