Nyár az üvegben: így készül az igazán finom szederszörp

szederszörp
Vágólapra másolva!
Izgatottan lopkodjuk le az első érett szederszemeket a bokorról, alig várjuk, hogy az egész leteremjen. Nemcsak önmagában finom, de desszertként, lekvárként, salátákba, szószokba és szörpként is isteni. Élvezzük ki a friss szeder okozta örömteli pillanatokat, és készítsünk belőle finom szörpöt! Íme a recept!
Vágólapra másolva!
Szederszörp. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Szederszörp

Hozzávalók:

  • 3 bögre friss szeder
  • 1 és ¼ bögre cukor
  • ¼ bögre kukoricaszirup
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

Turmixoljuk össze a szedret.
Nyomkodjuk át a keveréket egy kislyukú szűrőn, majd az így kapott levet öntsük egy serpenyőbe.
Kezdjük el melegíteni, közben keverjük el benne a cukrot.
Forraljuk fel folyamatosan keverve, majd hagyjuk forrni még 1-2 percig.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a kukoricakeményítőt és a kukoricaszirupot.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük jól záródó üvegekbe.
Tálaljuk ásványvízzel felöntve, jéggel és mentalevéllel.