A piacoknak van egyfajta varázsa, ami magával ragadja az embert: a színes kínálat, az emberek sokasága és a piacos lángos hamisítatlan illata, amelytől összefut a nyál a szánkban. Vannak napok, amikor már csak azért megyünk ki a piacra, hogy élvezhessük a fokhagymás, tejfölös, sajtos ízorgiát. Ezt az élményt most a saját otthonunkban is átélhetjük!

Piacos lángos
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 3 db tojás
- 3 db kis pohár kefir
- 50 g élesztő
- 2 teáskanál só
- 50 ml meleg tej
- 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
Keverjük el a cukrot a meleg tejben, majd tegyük bele az élesztőt és futtassuk fel.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a tojást, a kefirt, a sót, azután öntsük hozzá az élesztős keveréket is.
Dolgozzuk jól össze kézzel.
Amint a tészta jól összeállt, melegítsünk olajat vagy zsírt egy serpenyőbe.
Olajos kézzel szaggassuk ki a tésztát és formázzuk meg, majd süssük ki olajban.
Tálaljuk fokhagymával, tejföllel és sajttal.