Céklalé: miért igyuk minden nap?

céklalé
Vágólapra másolva!
A cékla megosztja az embereket: egyesek imádják, mások ki nem állhatják. Ennek ellenére a cékla megkapta a szuperétel címet, és már kutatók is bebizonyították, hogy a zöldség és a belőle készült zöldséglé milyen jótékony az egészség szempontjából.
Vágólapra másolva!

1. Alacsony kalóriatartalmú, így kiváló választás egy diétában. Például készíthetünk belőle turmixot reggelire. Elegendő tápanyagot és energiát ad.

2. Segíthet csökkenteni a vérnyomást a benne lévő nitrátok miatt.

3. Jó káliumforrás, így támogatja az idegek és izmok működését.

4. Sok betalain van benne, amely egy antioxidáns. Hozzájárul az általános egészség fenntartásához.

5. Betaintartalmának köszönhetően segíthet megvédeni a májat a toxinoktól, továbbá növényi vegyületei csökkenthetik a koleszterinszintet.

6. Kiváló ásványianyag-forrás: vasat, magnéziumot, mangánt, nátriumot, cinket, rezet és szelént is tartalmaz.

Készítsünk otthon céklalevet!

Céklalé. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Házi céklalé

Hozzávalók:

  • 300 g cékla
  • citromlé

Elkészítés:

Reszeljük le a céklát, nyerjük ki belőle a levet egy gyümölcsprés segítségével.
Keverjünk bele egy kis citromlevet és igyuk meg.
Reggeli mellé kiváló!