A burgonyát elsősorban a sokoldalúsága miatt szeretjük. Megsüthetjük, pürét vagy főzeléket készíthetünk belőle, megpiríthatjuk zsíron, készíthetünk belőle petrezselymes krumplit, mackot és még sorolhatnám. A tökéletes sült burgonya elkészítéséhez azonban ismerni kell a titkot, amit most felfedünk. Ahhoz, hogy kívül ropogós, belül pedig puha legyen, mindössze ezeket a lépéseket kell követnie.

Ezt a receptet érdemes eltenni, mert minden alkalommal garantálja a legfinomabb végeredményt.

Mindössze öt hozzávalóra van szükségünk:

burgonyára ízlés szerint, két evőkanál mustárra, 4 evőkanál mézre, fekete borsra és sóra.

Sült burgonya. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Először keverjük össze a borsot és a mustárt egy tálban, majd jöhet hozzá a méz. Azután melegítsük elő a sütőt, kenjünk ki zsírral és 4 evőkanál vajjal egy tepsit. Sózzuk meg az egész felületet.

Tegyük a nagy darabokra vágott krumplit a tepsire, majd kenjük meg a mustáros keverékkel.

Süssük 20-25 percig, közben 5 percenként kenjük át a maradék mustáros, illetve a tepsi alján összegyűlt, zsíros-vajas keverékkel. Kész is a legfinomabb sült krumpli, am kívül ropogós, belül pedig puha.

Megőrülünk érte!